Nyheter

Lejonruset tuffar till sig - ännu fler hinder detta år

 

Det är nu tredje året som vi kör Lejonruset i Säffle, första året 2015 gick loppet under namnet Säffle Action-Run. Denna härliga tävling har alltid varit lagom tuff och rolig i en underbar miljö. Deltagarna har fått känna på kanalens vatten, elchocker och en mängd andra spektakulära hinder.

I år kan deltagarna räkna med att vi höjer nivån några snäpp. Alla hindersponsorer från tidigare år är med igen – dessutom fyller vi med på med en handfull helt nya utmaningar.

Vi tog ett snack med ”chefen” för Lejonruset Björn Richter inför årets folkfest.

Hur är känslan inför Lejonruset 2017?

– Det känns jättebra inför årets upplaga! Alla sponsorer från tidigare år har ställt upp även i år, vi har utvecklat befintliga hinder, fått med oss nya hindersponsorer med helt nya hinder samt gjort förbättringar på arrangemanget som helhet för att deltagarnas upplevelser ska bli ännu bättre. Det kommer bli en riktigt rolig tävling, både för deltagarna och för publiken!

Är det viktigt att hela tiden utveckla arrangemanget?

–Absolut, man får aldrig känna sig nöjd utan ska hela tiden sträva efter att bli bättre. Vi har tagit till oss feedback från förra året och tillsammans med kunskap från egna tävlingar samt andra aktörers arrangemang utvecklar vi helt klart årets Lejonrus i Säffle!

Hur står sig banan i Säffle jämfört med liknande tävlingar på andra orter?

– Lejonruset är en riktigt rolig tävling som jag skulle vilja se som en instegstävling till de mer utpräglade OCR-loppen (Obstacle Course Race. Det är en tävling där man verkligen ska ha, och kommer att ha, roligt! Hindren kan absolut vara utmanande men inga hinder är så tekniskt svåra att den "vanlige" deltagaren inte klarar av dom.

Vad betyder ett sådant här arrangemang för Säffle?

– Vi strävar verkligen att få till en lokal prägel på hela arrangemanget. Vi vill visa upp Säffle, dess företagare och föreningar. Med den bansträckning vi har hoppas vi också kunna lyfta fram Säffles vackra stadskärna och landmärken för de deltagare som kommer utifrån.

Har ni ännu inte anmält er till Lejonruset se då till att göra det omgående. Klicka här.

Banskiss och årets hinder
Nedan hittar ni en karta på banan med alla hinder ni kommer att få kämpa med 27 maj. Vi bjuder även på en mer grundlig genomgång av alla våra sponsrade och mer spektakulära hinder.

EQUALIZER. LJUDMAKAREN.
Arrangemangets fantastiska ljudleverantör, Ljudmakaren i Säffle, är leverantör av ett annat av de allra läckraste hindren längs banan. Equalizer på bron är hårt, metalliskt och krävande. Klättring, krypning under nät och riktigt tung rockmusik som ger en grym inramning strax innan målgång.

RUTSCH-BANAN. BOYS & GIRLS.

Som vanligt blir det klättring och utförsåkning på halkigt underlag under årets Lejonrus. Detta hinder, sponsrat av Boys & Girls, stöter ni på i Kanalparken.

VALLGRAVEN. SÄFFLE-ÅMÅL DYKARKLUBB.
Lejonrusets paradhinder nummer 1. Att kasta sig ner i kanalens kalla vatten kräver definitivt sin man och kvinna. Räkna med folkfest och mängder av vackra dyk och hopp ifrån kanten. Varför inte ta med er nummerskyltar och betygsätta alla härliga ”simhopp”. I år har kommer det även vid detta hinder att finnas speaker och skön musik som lite extra inspiration.

HIGH VOLTAGE. STOLTS EL.

Efter kylan och chocken i Vallgraven kan det vara skönt med lite energi och detta bjuds deltagarna definitivt på vid High Voltage i Solparken. Stolts El kommer där som vanligt att rigga upp ett kryphinder där det verkligen gäller att ligga lågt.

BURNOUT. GUMMICENTRALEN. JP ENTREPRENAD
På Stortorget möts deltagarna av härlig rockmusik, massor med publik och så förstås Burnout. Gummicentralen och JP Entreprenad fixar en krävande container fylld med härliga bildäck. Håll till godo.

LOG-WALK. SÄFFLEBÅTAR. (NYHET)
Vid Säfflebåtar på Tingsgatan ska deltagarna i år att få göra ett kort och härligt stopp. Vi kommer att bygga upp en liten rundbana som ska krigas ner bärande på stockar. Det kommer att vara jobbigt och tungt - räkna med det.


CARRY-ON. VÄRMLANT. (NYHET)

Ytterligare ett bärhinder har lagts till precis efter Vallgraven vid Stenmagasinet. Det är Värmlant som kommer att hjälpa oss (och er) med en ny utmaning för i år. Det handlar om säckar fyllda med hönsfoder som ska lyftas upp och förflyttas. Inga konstigheter.

GET DOWN. ICOPAL ENTREPRENAD.
På Tingvallastrand kommer ni vid två platser att få tar er an Get Down. Att klättra upp i en container fylld med sand kanske inte låter särskilt krävande. Tänk om i så fall. Ni kommer att vara rejält trötta vid det här laget. Bit ihop och kör hårt.

BILSKROTEN. SIMONS MC & BIL - RÄDDNINGSTJÄNSTEN.
Bilskroten har kommit att bli ett favorithinder, inte minst för publiken, som från Strömbron får se slitna deltagare klättra över skrotbilar. Samtidigt som bilarna ska ”forceras” står personal från Säffle Räddningstjänst och laddar på med sina vattenkanoner. Spektakulärt, blött och härligt.

CONCRETE. SÄFFLE PARKOURFÖRENING (NYHET)
Säffle Parkourförening finns med som ny hindersponsor i år. Deras hinder utmanar deltagarna i vertikal riktning. Det handlar om en vägg, om cement och om att klättra. Exakt placering av detta hinder är ännu inte helt bestämt.

TRÄSKET.
Många har upplevt att Träsket har varit ett av de jobbigaste och mest kämpiga hindren på banan. Det gäller att inte tveka utan bara ge sig ut i älven och ta sig an leran, vassen och det krävande underlaget.

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: w2DKbr (motverkar spam)
Inga kommentarer
Logga in