Nyheter

Säffle kommun storsatsar på Säffle Stadslopp

Säffle kommun har alltid varit en viktig samarbetspartner för Säffle Stadslopp.Sedan starten 2012 har man ställt upp på olika sätt och bidragit till ett lyckat arrangemang.I år sätter man ribban ännu högre när man går in och bekostar startavgiften för alla anställda och alla skolelever i kommunen.– Det känns fantastiskt kul att vi verkligen har med oss kommunen på det här sättet. Vi tror och hoppas på rekord när det gäller antalet deltagare, säger Patrik Otter, arrangemangsansvarig för Säffle Stadslopp.

Säffle Stadslopp har alltid haft en god relation med och bra stöttning av Säffle kommun i samband med arrangemanget. Kommunen har på alla tänkbara sätt bistått med praktisk hjälp, avspärrning av vägar, tillgång till Medborgarhuset och annat som underlättat för oss som arrangör.

2018 fördjupas detta samarbete då Säffle kommun tagit beslut att anställda och samtliga skolelever kommer att erbjudas fri startplats i någon av Stadsloppets många härliga klasser.

– Vi har ju alltid haft en målsättning att komma över 1000 deltagare totalt men ännu inte riktigt lyckats uppnå det. Nu när kommunen verkligen satsar helhjärtat på det här sättet tror vi på nytt rekord och förhoppningsvis kan nå upp till fyrsiffrigt deltagarantal, säger Patrik Otter.

För Säffle kommuns räkning är Fredrik "Freddan" Eriksson en av personerna som sitter i styrgruppen. Fredrik har rollen som fritidskonsulent och han är heller inte obekant med Säffle Stadslopp som arrangemang. När allting startade 2012 var han en av de drivande krafterna.

Nu är det dock full fokus på att få så många kommunanställda och skolelever som möjligt att anmäla sig.

Säffle kommun ser det här som en positiv friskvårdssatsning för kommunanställda och samtliga skolelever i kommunen. Förhoppningsvis så nappar många och vi hoppas och tror att intresset för motion och god hälsa kommer öka överlag i och med denna satsning, säger Fredrik.

Från och med tisdag den 10 april och fram till stadsloppsveckan erbjuder kommunen även löp- och walkingkvällar med inspiration för kommunanställda och elever.

– Vi hoppas såklart på stort intresse och medverkan på dessa kvällar. Och att det därefter ger ringar på vattnet så att vi kan utveckla kommunens friskvårdsarbete på flera olika sätt, säger Fredrik Eriksson.

Anmälan för kommunanställda och skolelever
Man anmäler sig inte direkt via stadsloppets sida som anställd i kommunen eller elev.
Säffle kommun har internt inom förvaltningarna ansvariga så att informationsbrev når ut till elever och anställda.
Man anmäler sig till loppet via ett mejl till maria.karlsson5@saffle.se

Ange namn, förvaltning och vilket lopp du vill deltaga i.
Vill du ingå i ett lag så skriver man med detta i sin anmälan också.

Läs artikel i Säffle-Tidningen. Klicka här (Plus)

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: DJJJUE (motverkar spam)
Inga kommentarer
Logga in