Nyheter

Tempen stiger i Vallgraven!



En höjdpunkt, en fröjd för ögat och en verklig medelpunkt under Stadslopps-lördagen. Ja, det handlar förstås om det mest spektakulära hindret i Lejonruset - Vallgraven. Den rådande värmen kommer utan tvekan att göra att temperaturen stiger i kanalen och som deltagare är det såklart skönt att bli av med den värsta kylan i vattnet. Så börja ladda för denna lilla fest i den stora folkfesten.

Klockan kommer att hänga där omkring fem meter ovanför kanalens vatten, redo att ljuda när modiga och spänstiga deltagare får träff på den. Folkmassorna kommer att stå i täta led, spända av förväntan för att få se släkt, vänner, Säfflebor och deltagare utifrån kasta sig ifrån kanten och ner i vattnet.

Vallgraven har kommit att bli ett verkligt paradhinder i Lejonruset och en upplevelse både för alla kämpar i tävlingen liksom för åskådarna.

– Det är alltid lika härligt att se hur människor slänger sig ner i kanalen och kämpar sig igenom det här hindret. Detta är också ett perfekt hinder för att visa upp tanken med Lejonruset när deltagare hjälps åt att ta sig uppför nätet vid Stenmagasinet på andra sidan, säger Patrik Otter, tävlingsansvarig i Säffle Stadslopp.

Just Stenmagasinet är med som en samarbetspartner under årets Säffle Stadslopp och Lejonruset. Om du själv inte ska deltaga så tipsar vi om Stenmagasinets uteservering denna härliga dag.

– Stenmagasinet kommer att ha grillarna tända och en mer behaglig miljö att vara publik i finns ju inte, säger Patrik Otter.

För att få deltaga i Lejonruset krävs det att du har god simkunnighet. Åldersgränsen är satt till 15 år men yngre deltagare tillåts i sällskap av ansvarig vuxen medtävlare.

Vi vill även lyfta fram Säffle-Åmåls Dykarklubb som kommer att ha dykare på plats i vattnet för att garantera säkerheten.

Vill du vara med i Lejonruset eller någon av alla andra härliga klasser - se då till att anmäla dig här på sidan.

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: bMyHmm (motverkar spam)
Inga kommentarer
Logga in