Nyheter

Galen tupp och fler hinder i Lejonruset


Det är en knapp vecka kvar till Säffle Stadslopp och Lejonruset. Har ni ännu inte anmält er finns det såklart fortfarande möjlighet att göra detta. I Lejonruset kommer vi bjuda på en hel del nyheter och överraskningar även detta år.

– Det blir precis som vanligt en härlig utmaning på en nivå som de allra flesta klarar av, säger Björn Richter från Military Fitness.

Lejonruset har varit ett populärt inslag på programmet för Säffle Stadslopp sedan 2015. Det är därmed femte året som Säfflebor och tillresta ska ta sig an den härliga banan.

Alla tidigare hinder finns med även den här gången, vissa kan komma att flyttas och andra genomgå mindre förändringar. Ett antal helt nya hinder kommer också möta deltagarna.

– I samarbete med HS Gym kommer vi bygga ett armgångshinder i Kanalparken. Det kommer att lyfta tävlingen som helhet till en ny nivå, säger Björn Richter.

Galna Tuppen är en samarbetspartner till Säffle Stadslopp detta år. Bland annat bjuder Tuppen in till After Run på lördagskvällen med fri entré om man visar upp en Stadslopps-medalj i dörren.

Galna Tuppen kommer även ha ett nytt hinder under Lejonruset placerat i Silvenska Parken. Det ryktas om en hönsgård och en galen tupp. Mer än så avslöjar vi inte.

Granngårdens el-hinder High Voltage som tidigare varit placerat i Solparken kommer att få en ny bättre placering vid Tingvalla strand.

– Det här blir bättre för Granngården som sponsrar hindret men också för helheten. Vi kan nu ha ett längre el-hinder och placeringen är mer publikvänlig, säger Björn Richter.

Området vid Tingvallastrand och sträckan i Rolfserud kommer generellt att bli mer innehållsrik det här året. Det blir fler mindre hinder som Military Fitness hämtar från Göteborg.

Nordic Paper flyttar sitt armhinder från Storgatan och placerar även ut pappersbalar som ska bemästras.

Deltagarna kommer även få bära med sig ett däck under ”löpsträckan” i Rolfserud. Vid Säfflebåtar ska ett däck i lämplig storlek plockas upp och returneras till samma plats.

– Det känns bra det här. Vi kommer att bjuda på en hel del nyheter samtidigt som vi behåller det som redan fanns sedan tidigare år. Nu är det bara att anmäla sig och ta sig an den här härliga utmaningen, säger Björn Richter. 

En ny banskiss med alla hinder korrekt visade kommer att presenteras under nästa vecka.  

Anmälan till Lejonrusets olika klasser hittar du här.

 

 

 

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: shEK4v (motverkar spam)
Inga kommentarer
Logga in