Nyheter

Nu börjar vi ladda för 27 maj

Det är nu drygt två månader kvar till 27 maj och vårens stora motions-fest i Säffle. Säffle Stadslopp och Lejonruset hålls som vanligt sista lördagen i maj och det här året utlovar arrangörerna ett bättre, större och festligare arrangemang än någonsin tidigare.
– Vi siktar på både deltagarrekord och publikrekord, säger tävlingsledaren Patrik Otter.
Det är sjätte året som Säffle Stadslopp kommer att förgylla kalendern sista lördagen i maj. Säffle Fotbollsförening var initiativtagare från första början och under årens lopp har föreningen och arrangemanget lockat åtskilliga tusen ”löpare” till någon av alla de olika klasserna. Patrik Otter är huvudansvarig för Säffle Stadslopp och han tror och hoppas på ett rekordår på alla tänkbara sätt.

 – Vi har en hel del nyheter på gång även om alla kommer känna igen sig. Efter de här åren har vi hittat ett koncept som fungerar väl och det ska vi jobba vidare ifrån, säger Patrik Otter.

Den mest grundläggande förändringen är att själva programmet och ordningen på de olika klasserna kommer att kastas om. Barnloppet, ST-löpet, inleder som vanligt men därefter kommer ”huvudklassen”
10 km att genomföras tillsammans med walkingklass och ungdomsklassen.

Som avslutning genomförs sedan Lejonruset, den 5 kilometer långa hinderbanan. En riktigt publikfavorit under de två tidigare år som klassen funnits med på programmet.

 Björn Richter från medarrangören Military Fitness är tävlingsledare för Lejonruset och han ser denna tidsmässiga ändring som positiv för helheten.

– Ja, det tror jag. Det här känns som ett bra sätt att göra hela dagen mer publikvänlig med stadslopet först och prisutdelning i de tidigare klasserna innan Lejonruset kör igång vid 13.00, säger han.

 Lejonruset som klass kommer att bli mer intensiv och spektakulär än någonsin, utlovar Björn Richter.

– Vi kommer att se över och utveckla alla befintliga hinder och några nya kommer säkerligen att tillkomma. Sedan ska den här klassen fortsätta vara en publikvänlig, actionfylld och precis lagom utmanande klass.

Ända sedan starten har målsättningen varit att deltagarantalet ska nå upp till och över 1000 personer. Detta år är känslan att ambitionen verkligen har goda möjligheter att uppnås.

– Jag känner att Lejonruset kommer att locka fler deltagare i år. Vi kommer att marknadsföra loppet rejält i våra egna kanaler och vi hoppas såklart kunna locka många utifrån till Säffle den här dagen, säger Björn Richter.

En annan positiv faktor är Säffle kommuns starka engagemang som samarbetspartner. 2017 kommer kommunen att sponsra deltagandet för samtliga kommunanställda oavsett klass.

– Det är självklart glädjande att kommunen ser värdet i Säffle Stadslopp som arrangemang och att man i år sponsrar anmälningsavgiften för alla kommunanställda som vill vara med. Det skulle ju kännas fantastiskt bra om vi nådde upp till 1000 och möjligheterna är bättre än någonsin, säger Patrik Otter.

Bilden: Patrik Otter, Björn Richter och Jörgen Nordmarker, ordförande i Säffle Fotbollsförening.

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: agBPLQ (motverkar spam)
Inga kommentarer
Logga in