Nyheter


Det är en knapp vecka kvar till Säffle Stadslopp och Lejonruset. Har ni ännu inte anmält er finns det såklart fortfarande möjlighet att göra detta. I Lejonruset kommer vi bjuda på en hel del nyheter och överraskningar även detta år.

– Det blir precis som vanligt en härlig utmaning på en nivå som de allra flesta klarar av, säger Björn Richter från Military Fitness.

Lejonruset har varit ett populärt inslag på programmet för Säffle Stadslopp sedan 2015. Det är därmed femte året som Säfflebor och tillresta ska ta sig an den härliga banan.

Alla tidigare hinder finns med även den här gången, vissa kan komma att flyttas och andra genomgå mindre förändringar. Ett antal helt nya hinder kommer också möta deltagarna.

– I samarbete med HS Gym kommer vi bygga ett armgångshinder i Kanalparken. Det kommer att lyfta tävlingen som helhet till en ny nivå, säger Björn Richter.

Galna Tuppen är en samarbetspartner till Säffle Stadslopp detta år. Bland annat bjuder Tuppen in till After Run på lördagskvällen med fri entré om man visar upp en Stadslopps-medalj i dörren.

Galna Tuppen kommer även ha ett nytt hinder under Lejonruset placerat i Silvenska Parken. Det ryktas om en hönsgård och en galen tupp. Mer än så avslöjar vi inte.

Granngårdens el-hinder High Voltage som tidigare varit placerat i Solparken kommer att få en ny bättre placering vid Tingvalla strand.

– Det här blir bättre för Granngården som sponsrar hindret men också för helheten. Vi kan nu ha ett längre el-hinder och placeringen är mer publikvänlig, säger Björn Richter.

Området vid Tingvallastrand och sträckan i Rolfserud kommer generellt att bli mer innehållsrik det här året. Det blir fler mindre hinder som Military Fitness hämtar från Göteborg.

Nordic Paper flyttar sitt armhinder från Storgatan och placerar även ut pappersbalar som ska bemästras.

Deltagarna kommer även få bära med sig ett däck under ”löpsträckan” i Rolfserud. Vid Säfflebåtar ska ett däck i lämplig storlek plockas upp och returneras till samma plats.

– Det känns bra det här. Vi kommer att bjuda på en hel del nyheter samtidigt som vi behåller det som redan fanns sedan tidigare år. Nu är det bara att anmäla sig och ta sig an den här härliga utmaningen, säger Björn Richter. 

En ny banskiss med alla hinder korrekt visade kommer att presenteras under nästa vecka.  

Anmälan till Lejonrusets olika klasser hittar du här.

 

 

 

Lördag 25 maj är det återigen dags för Säffle Stadslopp med allt vad det innebär. Centrala Säffle förvandlas då till en folkfest med massor av motionärer och välfyllda publikled längs banan.

Sedan starten 2012 har Askås varit en avgörande del som huvudsponsor till arrangemanget och detta gäller även i år.

– Det känns viktigt för oss att vara med och skapa positiva arrangemang här på hemmaplan, säger Askås VD Jonas Askås.

Det är åttonde året i rad som Säffle Stadslopp arrangeras. Sista lördagen i maj har blivit tradition och år innebär det att det är 25 maj som gäller. Under årens lopp har arrangemanget utvecklats. Det har tillkommit klasser, bansträckningen har gjorts om och kringarrangemang har lagts till.

Något som alltid varit gällande är att Säffle Stadslopp inbjuder till deltagande oavsett ålder och fysisk förmåga. Det finns klasser som passar alla. Från ST-löpet för de allra yngsta, Walking-klass, 10 kilometer och Lejonruset för de som vill utmana sig lite extra.

Konstant sedan starten är även stöttningen från företagare lokalt och en särskilt betydelsefull partner under alla år har Askås varit. Som huvudsponsor har Askås bidragit till att ge arrangören Säffle Fotbollsförening möjlighet att skapa ett arrangemang av hög kvalitet på alla plan.

Samtidigt har Askås bidragit med rejält med deltagare och Askås personal och anhöriga kommer även i år att synas och höras i samtliga klasser.

– Att ge våra anställda möjligheter till en aktiv livsstil är något vi jobbar med året runt på Askås. Säffle Stadslopp har blivit en positiv tradition då vi kan ha kul tillsammans.

Näringslivet i Säffle har alltid varit stöttande på olika sätt. Företag ställer upp som hindersponsorer i Lejonruset och andra betalar anmälningsavgiften för sina anställda.

Det sistnämnda är något som Jonas Askås rekommenderar av flera skäl.

– Säffle Stadslopp skapar engagemang och främjar träning och rörlighet och det är något vi på Askås verkligen ställer oss bakom. Vi hoppas att fler lokala företag ger sina anställda chansen att vara med och att man därmed bidrar till att lyfta den här folkfesten ännu mer, säger Jonas Askås.

Anmälan görs på www.safflestadslopp.se.2012 arrangerade Säffle Fotbollsförening för första gången Säffle Stadslopp. Med gott stöd av sponsorer, samarbetspartner och medarrangörer.

I år är det således åttonde gången som centrala Säffle förvandlas till en folkfest den sista lördagen i maj. En folkfest där motion, rörelse och friskvård är i fokus.

Alla klasser som tidigare har funnits på programmet finns med även i år. Säffle Stadslopp 10 km, Lejonruset, Walking, ELSA-löpet och ST-löpet kör vi vidare med som vanligt. 

En helt ny klass är Fibra-Loppet. 5 km löpning, ett varv på Stadsloppsbanan. Denna klass är sponsrad av vår nya samarbetspartner Umbro. 

Walkingklassen lever som sagt vidare och blir nu en renodlad motionsklass för alla som vill promenera runt banan. 

Lejonruset utvecklas 

När det gäller Lejonruset Säffle blir det en del förändringar detta år. Nya klasser med viss förändrad prisbild. 

 Vi inför en individuell tävlingsklass – Lejonruset Race med fina priser. Kostnad 350 kronor. 

Lejonruset Team - en tävlingsklass för lag med tidtagning och fina priser till segrande lag. Fem deltagare. Kostnad 1750 kronor. 

Lejonruset - Run for Fun - en klass utan tidtagning. Delta individuellt eller som ett lag. Kostnad 300 kronor.  

Anmälningen görs detta år hos vår partner Muddest.com. För frågor som rör deras anmälningsportal och annan information gällande anmälningar ombeds ni ta kontakt direkt med Muddest. Detta görs via formulär inne på Muddest anmälningsportal. Ta chansen att vara en del av Säffle rörligaste och piggaste folkfest.

Anmäl er redan idag och lycka till!


Säffle Stadslopp och Lejonruset arrangeras av Säffle Fotbollsförening och Military Fitness.
Huvudsponsor är Askås I&R.
Samarbetspartners är Ljudmakaren i Säffle och Säffle kommun.

 

 


Lejonruset har kommit att bli något av en höjdpunkt under Stadsloppslördagarna. Inget undantag i år säkerligen. Vallgraven är såklart tillbaka och det är några helt nya hinder i denna upplaga. Håll i hatten.

Military Fitness är samarbetspartner och medarrangör med ansvar för just Lejonruset i första hand. Detta ansvar tar gänget alltid på stort allvar. Man tänker på helhetsupplevelsen för deltagare och publik, man jobbar för att hitta nya hindersponsorer och man lägger stor kraft på att garantera säkerheten för alla tävlande.

Årets upplaga av Lejonruset består av exakt 20 hinder. Många återkommande men också ett antal nya. Vi vill verkligen passa på att tacka alla företagare som hjälper till att bygga och ansvara för olika hinder längs banan. Utan er skulle det inte bli något Lejonruset överhuvudtaget.

Följande företag är med och sponsrar hinder: Granngården, Nordic Paper, Ljudmakaren, Säffle Fotbollsförening, Säffle Dykarklubb (sköter säkerheten vid Vallgraven), Gummicentralen/JP Entreprenad, Simons Bil & MC, Räddningstjänsten, ICOPAL, Jem&Fix, Brandt, Boys&Girls/DJ Chrille.

De nya hindren i år är:
Raptor - Brandt Bil ställer upp med en värstingbil som redan i inledningen av loppet kommer agera rundningsmärke för ett nytt bärhinder.
Dip Walk - Nordic Paper sponsrar detta hinder som efter passering vid Stortorget kommer kräva en hel del armstyrka för de tävlande.

I övrigt så kommer deltagare att stöta på många bekanta och utmanande hinder. Vallgraven ska såklart passeras, High Voltage ska krälas igenom i låg ställning, Burnout på torget är tillbaka, Junkyard med vattenbesprutning och Equalizer på Strömbron finns också med.

Ni hittar en banskiss med alla hinder utmarkerade här nedan.

Volvo Brandt är en av många samarbetspartners till Säffle Stadslopp. Detta kommer inte minst att synas vid start- och målområdet vid Medis. En värstingbil av modell Ford Raptor kommer att dra blickarna till sig. Som deltagare och publik har du möjlighet att vinna en provkörning.

Det kommer att vara fler aktiviteter och höjdpunkter vid start- och målområdet detta år. Volvo Brand bidrar till detta genom att köra dit en riktig "showstopper". En Ford F-150 Raptor kommer att finns till allmän beskåd. Bilen kommer också användas som ett rundningsmärke i samband med ett nytt "hinder" vid starten av Lejonruset.

Är du extra nyfiken på denna värstingbil så har du möjlighet att vinna en provkörning. Du skriver upp dig på en lista i sekretariatet i garderoben på Medborgarhuset. Vinnaren meddelas i samband med pristutdelningen i Lejonruset ca 14.45. Lycka till.

Fakta Ford F-150
450hk, extrem fjädring, 10stegad automatlåda, 0-96km/h på 5,0 s (Bilen väger 2,5 ton). Pris: 1,3 miljoner kronor

Vill du läsa mer om bilen. Klicka på länken.
http://www.vibilagare.se/test/biltester/provkorning/provkoring-ford-f-150-raptor-2018

Säffle Street-gliders och Säffle motorklubb

Det blir ännu mer motorer och bilar i samband med Säffle Stadslopp. Vid Stenmagasinet kommer Säffle Streetgliders att synas med ett antal av sina vackra bilar.

På Kanaltorget kommer Säffle Motorklubb, med Daniel Lundh i spetsen, att visa upp sina tävlingsbilar. Mycket att titta på för  bilentusiasterna i år alltså.
Under flera års tid har vi haft ett givande samarbete med Stefan Källvik och ICA Kvantum - så även detta år.

ICA Kvantum är med och sponsrar förfriskningar efter loppet och det tackar vi såklart för.

Stefan Källvik kommenterar Säffle Stadslopp och arrangemanget i stort på följande sätt:
- Vi är med och sponsrar stadsloppet för att vi tycker det är en viktig och kul händelse för Säffle. Det gynnar också folkhälsan, att vi rör på oss och håller oss friska. Denna tävlingen riktar sig till alla, både elit och motionär vilket gör att bredden är bra på arrangemanget.

I år har vi även valt att lägga utdelningen av nummerlapparna på ICA Kvantum. Följande gäller i år:

ICA Kvantum
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 17.00

Medborgarhuset - Sekretariatet
Lördag Från ca 10.00
Som vanligt kommer alla deltagare i Säffle Stadslopp ha utmärkta förutsättningar att vinna fina priser. Utlottningsbordet kommer detta år vara mer välfyllt än någonsin tidigare.

Säffle Stadslopp är inte ett arrangemang som först och främst handlar om att springa snabbast och att vinna. Det handlar om att utmana sig själv, om att deltaga och bidra till en härlig folkfest i Säffle den 26 maj.

Denna grundtanke avspeglas i det faktum att vi under flera års tid haft ett välfyllt prisbord med presentkort och produkter som alla har chans att få ta del av. Dagen innan Säffle Stadslopp så lottas dessa fina vinster ut på deltagarnas startnummer.

I år har insamlingen hos företag och butiker i Säffle gått bättre än någonsin. Stort tack till alla näringsidkare som ställer upp på det här sättet och stöttar Säffle Stadslopp.

Insamling pågår till viss del fortfarande. Så småningom kommer en komplett lista på alla som har skänkt priser att publiceras. Återigen, stort tack till alla som ställer upp.


Under årets Säffle Stadslopp är det extra mycket fokus på de yngsta barnen. Parkourbana vid start- och målområdet och spektakulära FunSquad kommer finnas på plats för att "hänga" med de yngsta deltagarna. Dessutom står Säffle kommun för startavgiften för barn och skolelever i Säffle. Passa på!


Det närmar sig med stormsteg. Nästa lördag 26 maj smäller det då vi kör Säffle Stadslopp med allt vad det innebär för sjunde gången. Är du barn eller skolelev i Säffle kommun är det ännu mer passande att vara med detta år. Säffle kommun står som sagt för anmälningsavgiften för barn, ungdomar och vuxna anställda i kommunen.

För de yngsta kommer det också att finnas lite extra mycket kul att ägna sig åt, vid sidan av själva loppen. Säffle Parkourförening kommer att bygga en hinderbana för "kids" vid start och mål. Detta arbete genomförs i samarbete med vår sponsor Jem&Fix. Riktigt kul.

Vid denna hinderbana kommer barnen att ha sällskap av det härliga gänget i FunSquad. Varför inte passa på att utmana någon av "superhjältarna".

Fredag 18 maj är sista chansen för att anmäla sig via Säffle kommun. Är du anställd eller vill du anmäla barn och skolungdomar så ska du maila namn och klass till. maria.karlsson5@saffle.se

Fotograf: Foto Mojje


Siktar man på att vinna lagtävlingen i Lejonruset så kommer man behöva kriga ner fjolårets mästare. De Misstänkta är på ingång och de ser fram emot årets upplaga ännu mer än förra året. Vi fick in liten pratstund med en av deltagarna i laget - Robert Huldén.

Det börjar fyllas på rejält i startlistan när det gäller Lejonruset. Klassen har kommit att bli riktigt populär och något av en höjdpunkt i Säffle Stadslopp. Några som återkommer i år igen är killarna i De Misstänkta som vann lagtävlingen 2017. Robert Huldén minns tillbaka på fjolåret med glädje och god känsla.

– Det underbara med förra året var att det var fler hinder men samma härliga stämning som 2016. Delmålet var att försöka vinna, vi visste att det skulle bli tufft. Men det viktigaste målet var att ge allt som ett lag och sen vara stolta och njuta efteråt.

Det är nu en dryg vecka kvar tills det är dags igen. Och De Misstänkta längtar efter att få komma tillbaka till Säffle.

– Det bästa är att ihop med nära och kära få dela denna upplevelse. Vi ser verkligen fram emot att återigen få hoppa och klättra på riktiga bilar, säger Robert Huldén.

Ni tar väl utmaningen på samma sätt som Robert och hans kompisar i De Misstänkta. Tävla indivuduellt eller dra ihop dina kompisar i ett lag. Om inte Lejonruset passar dig har vi såklart flera andra klasser - 10 km, Walking och klasser för barn och ungdomar.En höjdpunkt, en fröjd för ögat och en verklig medelpunkt under Stadslopps-lördagen. Ja, det handlar förstås om det mest spektakulära hindret i Lejonruset - Vallgraven. Den rådande värmen kommer utan tvekan att göra att temperaturen stiger i kanalen och som deltagare är det såklart skönt att bli av med den värsta kylan i vattnet. Så börja ladda för denna lilla fest i den stora folkfesten.

Klockan kommer att hänga där omkring fem meter ovanför kanalens vatten, redo att ljuda när modiga och spänstiga deltagare får träff på den. Folkmassorna kommer att stå i täta led, spända av förväntan för att få se släkt, vänner, Säfflebor och deltagare utifrån kasta sig ifrån kanten och ner i vattnet.

Vallgraven har kommit att bli ett verkligt paradhinder i Lejonruset och en upplevelse både för alla kämpar i tävlingen liksom för åskådarna.

– Det är alltid lika härligt att se hur människor slänger sig ner i kanalen och kämpar sig igenom det här hindret. Detta är också ett perfekt hinder för att visa upp tanken med Lejonruset när deltagare hjälps åt att ta sig uppför nätet vid Stenmagasinet på andra sidan, säger Patrik Otter, tävlingsansvarig i Säffle Stadslopp.

Just Stenmagasinet är med som en samarbetspartner under årets Säffle Stadslopp och Lejonruset. Om du själv inte ska deltaga så tipsar vi om Stenmagasinets uteservering denna härliga dag.

– Stenmagasinet kommer att ha grillarna tända och en mer behaglig miljö att vara publik i finns ju inte, säger Patrik Otter.

För att få deltaga i Lejonruset krävs det att du har god simkunnighet. Åldersgränsen är satt till 15 år men yngre deltagare tillåts i sällskap av ansvarig vuxen medtävlare.

Vi vill även lyfta fram Säffle-Åmåls Dykarklubb som kommer att ha dykare på plats i vattnet för att garantera säkerheten.

Vill du vara med i Lejonruset eller någon av alla andra härliga klasser - se då till att anmäla dig här på sidan.

Två veckor kvar till Säffle Stadslopp och allt fler bitar faller på plats. Fram tills ni står på startlinjen kommer vi presentera nyheter, information och inspirerande innehåll för att få er så laddade det bara går.

Idag bjuder vi på en liten intervju med Björn Richter som tillsammans med sitt ”gäng” från Boxen Säffle håller i trådarna kring allt som rör Lejonruset. Det finns glädjande nog en hel del nytt att berätta om denna klass och om arrangemanget som helhet.

Vi upplever att det finns ett ökande intresse att vara en del av Säffle Stadslopp och Lejonruset. Det visar inte minst det faktum att Säffle kommun och många företagare sporrar sina anställda genom att betala anmälningsavgiften.

Säffle kommun har dessutom dragit igång gemensamma löparkvällar inför det som väntar den 26 maj.

– Det känns ju riktigt kul att det finns så stort intresse. Inte minst det fördjupade samarbetet med Säffle kommun är ju väldigt positivt, säger Björn Richter.

Flera lokala företag jobbar enligt samma modell som kommunen gör. Bland annat Nordic Paper, Somas och Askås i form av huvudsponsor ser till att personalen får möjlighet att vara en del av folkfesten.
Väldigt positivt för arrangemanget såklart.

För alla som har varit med förr kommer det märkas ett antal förändringar vid start- och målområdet detta år - till det bättre såklart. Krokstad Herrgård kommer finnas på plats och man kommer att grilla kvalitetskorv och ha försäljning av smått och gott ifrån sin station.

Säffle Parkourförening kommer tillsammans med vår nya sponsor Jem&Fix att bygga upp en hinderbana i miniatyr som alla sugna barn får möjlighet att testa. Denna aktivitet innebär också att barnen har möjlighet att vinna startplatser till Military Fitness tävling - OCR Kids Challenge Göteborg 10:e juni.

Generellt kan vi säga att det blir lite mer av allt detta i år i Säffle Stadslopp. Vi har fler samarbetspartners som kommer synas på olika sätt. Brandt i Säffle, Granngården och Stenmagasinet håller igång grillarna på sin uteservering vid det spektakulära hindret Vallgraven.

– Brandt går in som sponsor och kommer ha en bil som rundningsmärke vid Medis. Vid starten av Lejonruset drar vi år isär startfältet lite extra direkt genom att börja med ett bärmoment. Däck eller vattenhinkar som deltagarna hämtar i lugn och ro innan start.

- Det kommer bli en riktigt publikvänlig och riktigt rolig dag med lopp som passar alla, från barn till vuxna, säger Björn Richter.


Se nu till att anmäla er och ta gärna med er en kompis!

Säffle kommun har alltid varit en viktig samarbetspartner för Säffle Stadslopp.Sedan starten 2012 har man ställt upp på olika sätt och bidragit till ett lyckat arrangemang.I år sätter man ribban ännu högre när man går in och bekostar startavgiften för alla anställda och alla skolelever i kommunen.– Det känns fantastiskt kul att vi verkligen har med oss kommunen på det här sättet. Vi tror och hoppas på rekord när det gäller antalet deltagare, säger Patrik Otter, arrangemangsansvarig för Säffle Stadslopp.

Säffle Stadslopp har alltid haft en god relation med och bra stöttning av Säffle kommun i samband med arrangemanget. Kommunen har på alla tänkbara sätt bistått med praktisk hjälp, avspärrning av vägar, tillgång till Medborgarhuset och annat som underlättat för oss som arrangör.

2018 fördjupas detta samarbete då Säffle kommun tagit beslut att anställda och samtliga skolelever kommer att erbjudas fri startplats i någon av Stadsloppets många härliga klasser.

– Vi har ju alltid haft en målsättning att komma över 1000 deltagare totalt men ännu inte riktigt lyckats uppnå det. Nu när kommunen verkligen satsar helhjärtat på det här sättet tror vi på nytt rekord och förhoppningsvis kan nå upp till fyrsiffrigt deltagarantal, säger Patrik Otter.

För Säffle kommuns räkning är Fredrik "Freddan" Eriksson en av personerna som sitter i styrgruppen. Fredrik har rollen som fritidskonsulent och han är heller inte obekant med Säffle Stadslopp som arrangemang. När allting startade 2012 var han en av de drivande krafterna.

Nu är det dock full fokus på att få så många kommunanställda och skolelever som möjligt att anmäla sig.

Säffle kommun ser det här som en positiv friskvårdssatsning för kommunanställda och samtliga skolelever i kommunen. Förhoppningsvis så nappar många och vi hoppas och tror att intresset för motion och god hälsa kommer öka överlag i och med denna satsning, säger Fredrik.

Från och med tisdag den 10 april och fram till stadsloppsveckan erbjuder kommunen även löp- och walkingkvällar med inspiration för kommunanställda och elever.

– Vi hoppas såklart på stort intresse och medverkan på dessa kvällar. Och att det därefter ger ringar på vattnet så att vi kan utveckla kommunens friskvårdsarbete på flera olika sätt, säger Fredrik Eriksson.

Anmälan för kommunanställda och skolelever
Man anmäler sig inte direkt via stadsloppets sida som anställd i kommunen eller elev.
Säffle kommun har internt inom förvaltningarna ansvariga så att informationsbrev når ut till elever och anställda.
Man anmäler sig till loppet via ett mejl till maria.karlsson5@saffle.se

Ange namn, förvaltning och vilket lopp du vill deltaga i.
Vill du ingå i ett lag så skriver man med detta i sin anmälan också.

Läs artikel i Säffle-Tidningen. Klicka här (Plus)

Det är nu sjunde året som Säffle Stadslopp arrangeras. Säffle Fotbollsförening är även detta år stolt huvudarrangör. Tillsammans med våra medarrangörer, inte minst Military Fitness, Ljudmakaren, Säffle kommun, vår huvudsponsor Askås och alla andra som på olika sätt stöttar är målsättningen att göra det bättre än någonsin.

– Det är nu drygt tre månader kvar tills årets arrangemang. Precis lagom för att kunna komma igång att röra på sig och vässa formen. Vi hoppas verkligen på  mycket deltagare och åskådare även detta år. Det är otroligt viktigt att vi tillsammans försöker hålla liv våra folkfester i Säffle, det behöver vi, säger Patrik Otter, arrangemangsansvarig för Säffle Fotbollsförening.

 

 

Det är nu tredje året som vi kör Lejonruset i Säffle, första året 2015 gick loppet under namnet Säffle Action-Run. Denna härliga tävling har alltid varit lagom tuff och rolig i en underbar miljö. Deltagarna har fått känna på kanalens vatten, elchocker och en mängd andra spektakulära hinder.

I år kan deltagarna räkna med att vi höjer nivån några snäpp. Alla hindersponsorer från tidigare år är med igen – dessutom fyller vi med på med en handfull helt nya utmaningar.

Vi tog ett snack med ”chefen” för Lejonruset Björn Richter inför årets folkfest.

Hur är känslan inför Lejonruset 2017?

– Det känns jättebra inför årets upplaga! Alla sponsorer från tidigare år har ställt upp även i år, vi har utvecklat befintliga hinder, fått med oss nya hindersponsorer med helt nya hinder samt gjort förbättringar på arrangemanget som helhet för att deltagarnas upplevelser ska bli ännu bättre. Det kommer bli en riktigt rolig tävling, både för deltagarna och för publiken!

Är det viktigt att hela tiden utveckla arrangemanget?

–Absolut, man får aldrig känna sig nöjd utan ska hela tiden sträva efter att bli bättre. Vi har tagit till oss feedback från förra året och tillsammans med kunskap från egna tävlingar samt andra aktörers arrangemang utvecklar vi helt klart årets Lejonrus i Säffle!

Hur står sig banan i Säffle jämfört med liknande tävlingar på andra orter?

– Lejonruset är en riktigt rolig tävling som jag skulle vilja se som en instegstävling till de mer utpräglade OCR-loppen (Obstacle Course Race. Det är en tävling där man verkligen ska ha, och kommer att ha, roligt! Hindren kan absolut vara utmanande men inga hinder är så tekniskt svåra att den "vanlige" deltagaren inte klarar av dom.

Vad betyder ett sådant här arrangemang för Säffle?

– Vi strävar verkligen att få till en lokal prägel på hela arrangemanget. Vi vill visa upp Säffle, dess företagare och föreningar. Med den bansträckning vi har hoppas vi också kunna lyfta fram Säffles vackra stadskärna och landmärken för de deltagare som kommer utifrån.

Har ni ännu inte anmält er till Lejonruset se då till att göra det omgående. Klicka här.

Banskiss och årets hinder
Nedan hittar ni en karta på banan med alla hinder ni kommer att få kämpa med 27 maj. Vi bjuder även på en mer grundlig genomgång av alla våra sponsrade och mer spektakulära hinder.

EQUALIZER. LJUDMAKAREN.
Arrangemangets fantastiska ljudleverantör, Ljudmakaren i Säffle, är leverantör av ett annat av de allra läckraste hindren längs banan. Equalizer på bron är hårt, metalliskt och krävande. Klättring, krypning under nät och riktigt tung rockmusik som ger en grym inramning strax innan målgång.

RUTSCH-BANAN. BOYS & GIRLS.

Som vanligt blir det klättring och utförsåkning på halkigt underlag under årets Lejonrus. Detta hinder, sponsrat av Boys & Girls, stöter ni på i Kanalparken.

VALLGRAVEN. SÄFFLE-ÅMÅL DYKARKLUBB.
Lejonrusets paradhinder nummer 1. Att kasta sig ner i kanalens kalla vatten kräver definitivt sin man och kvinna. Räkna med folkfest och mängder av vackra dyk och hopp ifrån kanten. Varför inte ta med er nummerskyltar och betygsätta alla härliga ”simhopp”. I år har kommer det även vid detta hinder att finnas speaker och skön musik som lite extra inspiration.

HIGH VOLTAGE. STOLTS EL.

Efter kylan och chocken i Vallgraven kan det vara skönt med lite energi och detta bjuds deltagarna definitivt på vid High Voltage i Solparken. Stolts El kommer där som vanligt att rigga upp ett kryphinder där det verkligen gäller att ligga lågt.

BURNOUT. GUMMICENTRALEN. JP ENTREPRENAD
På Stortorget möts deltagarna av härlig rockmusik, massor med publik och så förstås Burnout. Gummicentralen och JP Entreprenad fixar en krävande container fylld med härliga bildäck. Håll till godo.

LOG-WALK. SÄFFLEBÅTAR. (NYHET)
Vid Säfflebåtar på Tingsgatan ska deltagarna i år att få göra ett kort och härligt stopp. Vi kommer att bygga upp en liten rundbana som ska krigas ner bärande på stockar. Det kommer att vara jobbigt och tungt - räkna med det.


CARRY-ON. VÄRMLANT. (NYHET)

Ytterligare ett bärhinder har lagts till precis efter Vallgraven vid Stenmagasinet. Det är Värmlant som kommer att hjälpa oss (och er) med en ny utmaning för i år. Det handlar om säckar fyllda med hönsfoder som ska lyftas upp och förflyttas. Inga konstigheter.

GET DOWN. ICOPAL ENTREPRENAD.
På Tingvallastrand kommer ni vid två platser att få tar er an Get Down. Att klättra upp i en container fylld med sand kanske inte låter särskilt krävande. Tänk om i så fall. Ni kommer att vara rejält trötta vid det här laget. Bit ihop och kör hårt.

BILSKROTEN. SIMONS MC & BIL - RÄDDNINGSTJÄNSTEN.
Bilskroten har kommit att bli ett favorithinder, inte minst för publiken, som från Strömbron får se slitna deltagare klättra över skrotbilar. Samtidigt som bilarna ska ”forceras” står personal från Säffle Räddningstjänst och laddar på med sina vattenkanoner. Spektakulärt, blött och härligt.

CONCRETE. SÄFFLE PARKOURFÖRENING (NYHET)
Säffle Parkourförening finns med som ny hindersponsor i år. Deras hinder utmanar deltagarna i vertikal riktning. Det handlar om en vägg, om cement och om att klättra. Exakt placering av detta hinder är ännu inte helt bestämt.

TRÄSKET.
Många har upplevt att Träsket har varit ett av de jobbigaste och mest kämpiga hindren på banan. Det gäller att inte tveka utan bara ge sig ut i älven och ta sig an leran, vassen och det krävande underlaget.

Utlottningspriserna kommer att dras på era startnummer och det finns mängder med fina priser till både barn, ungdoamr och vuxna.

Priserna som delas ut för deltagarnas prestationer är även dom riktigt bra detta år, finnare än någonsin faktiskt.

Segrarna i 10K och Elsa-Löpet vinner löparskor på Team Sportia och som vanligt tävlas det om den anrika vandringspokalen i lagtävlingen.

I Lejonruset blir det för första gången prispengar till snabbaste herr och dam. Nytt för i år är att det även i denna klass kommer finnas en vandringspokal till bästa lag. Riktigt kul och något att verkligen kämpa för tillsammans med lagkamraterna.

Som vanligt delas det också ut medaljer till samtliga deltagare, oavsett klass och ålder.

Kom igen nu - har ni inte anmält er så se till att göra det.
Ända sedan starten för Säffle Stadslopp har det funnits möjlighet för Säffleborna och andra att komma igång och komma iform tillsammans med oss.

Måndagar 18.30 har blivit ett snudd på heligt klockslag för många löpare i Säffle. Löpargruppen Säffle Cityrunners har växt fram ur Stadsloppets löparkvällar och än idag tränar ett helt gäng hurtiga tjejer och killar på måndagkvällar.

För några år sedan kompletterades måndagspasset med ett lugnt och behagligt långpass på lördagar för alla som villa sparka igång helgen på bästa sätt. Även denna grupp lever i högsta grad och det är fritt fram att dyka upp om lusten faller på.

Nu har vi också lagt till onsdagar i motions-kalendern inför årets upplaga av Säffle Stadslopp. På onsdagar är det inte fokus på att springa fort och träna hårt. Utan då handlar det om att träffas, att promenera tillsammans och få upp lite lagom puls. Att komma igång och röra på sig helt enkelt.

Nedan hittar ni all information om våra olika grupper. Ni är varmt välkomna att hänga på och kom ihåg att det är mycket roliga att träna tillsammans med andra.

Kom igång med Säffle Stadslopp
Onsdagar 18.30, Medborgarhuset.

I denna nybörjargrupp är det "bara" fokus på rörelse, lätt motion med korta sträckor av jogg för dig som önskar det. Vill du enbart promenera i vårt vackra Säffle så går det självklart lika bra.

Kom i form med Säffle Stadslopp
Måndagar 18.30, Medborgarhuset

Löpträning i tre olika grupper och nivåer. Fokus på tempo, kvalitet, intervallträning. Passar dig som vill utveckla din löpträning och kondition.

Långpass med Säffle Stadslopp
Lördagar 07.30, Comfort Hotell

Lugn löpning och lite längre distans (omkring 14 kilometer). En riktigt härlig start på helgen och ett utmärkt komplement till din övriga träning för att bygga kondition, uthållighet och mental styrka.


Programmet för Säffle Stadslopp 2017

Klasser

Lilla Stadsloppet - ST-Löpet, ca. 1,5 kilometer (2006-2012).
- Starttid 10.30.

Säffle Stadslopp
, 10 kilometer.
Möjlighet till lagtävling med 5 deltagare i varje lag.
- Starttid 11.00.

Walking-klass, 5 kilometer.
- Starttid 11.00

Ungdomstävling - Elsa-Löpet
, 5 kilometer (2001-2005).
- Starttid 11.00.

Lejonruset Säffle, 5 kilometer. Samma bansträckning men fylld med utmanande och spektakulära hinder.
Möjlighet till lagtävling med 5 deltagare i varje lag. Längsta tid i laget blir slutresultat.
Åldersgräns 15 år. (Yngre deltagare tillåts i sällskap av vuxen "medtävlare". God simkunnighet nödvändig.
- Startid 13.00. (Intervallstart i olika grupper för att undvika "proppar" vid hindren.)

Säffle-Dubbeln
Två tävlingar i en. Först Säffle Stadslopp 10 km följt av Lejonruset 5 km.
- Starttid 11.00 och 13.00.


Du hittar all information via länken nedan
Klicka här

Det är sjätte året som Säffle Stadslopp kommer att förgylla kalendern sista lördagen i maj. Säffle Fotbollsförening var initiativtagare från första början och under årens lopp har föreningen och arrangemanget lockat åtskilliga tusen ”löpare” till någon av alla de olika klasserna. Patrik Otter är huvudansvarig för Säffle Stadslopp och han tror och hoppas på ett rekordår på alla tänkbara sätt.

 – Vi har en hel del nyheter på gång även om alla kommer känna igen sig. Efter de här åren har vi hittat ett koncept som fungerar väl och det ska vi jobba vidare ifrån, säger Patrik Otter.

Den mest grundläggande förändringen är att själva programmet och ordningen på de olika klasserna kommer att kastas om. Barnloppet, ST-löpet, inleder som vanligt men därefter kommer ”huvudklassen”
10 km att genomföras tillsammans med walkingklass och ungdomsklassen.

Som avslutning genomförs sedan Lejonruset, den 5 kilometer långa hinderbanan. En riktigt publikfavorit under de två tidigare år som klassen funnits med på programmet.

 Björn Richter från medarrangören Military Fitness är tävlingsledare för Lejonruset och han ser denna tidsmässiga ändring som positiv för helheten.

– Ja, det tror jag. Det här känns som ett bra sätt att göra hela dagen mer publikvänlig med stadslopet först och prisutdelning i de tidigare klasserna innan Lejonruset kör igång vid 13.00, säger han.

 Lejonruset som klass kommer att bli mer intensiv och spektakulär än någonsin, utlovar Björn Richter.

– Vi kommer att se över och utveckla alla befintliga hinder och några nya kommer säkerligen att tillkomma. Sedan ska den här klassen fortsätta vara en publikvänlig, actionfylld och precis lagom utmanande klass.

Ända sedan starten har målsättningen varit att deltagarantalet ska nå upp till och över 1000 personer. Detta år är känslan att ambitionen verkligen har goda möjligheter att uppnås.

– Jag känner att Lejonruset kommer att locka fler deltagare i år. Vi kommer att marknadsföra loppet rejält i våra egna kanaler och vi hoppas såklart kunna locka många utifrån till Säffle den här dagen, säger Björn Richter.

En annan positiv faktor är Säffle kommuns starka engagemang som samarbetspartner. 2017 kommer kommunen att sponsra deltagandet för samtliga kommunanställda oavsett klass.

– Det är självklart glädjande att kommunen ser värdet i Säffle Stadslopp som arrangemang och att man i år sponsrar anmälningsavgiften för alla kommunanställda som vill vara med. Det skulle ju kännas fantastiskt bra om vi nådde upp till 1000 och möjligheterna är bättre än någonsin, säger Patrik Otter.

Bilden: Patrik Otter, Björn Richter och Jörgen Nordmarker, ordförande i Säffle Fotbollsförening.Enligt handeln så är årets juklapp VR-glasögon. Trams säger vi. Varför nöja sig med Virtual reality när en anmälan till någon av klasserna i Säffle Stadslopp är en fantastisk och högst verklig upplevelse. Så tveka inte - ge bort en anmälan till Säffle Stadslopp i julklapp.

Vi har flera bra klasser som garanterat passar alla. Walkingklass 5 km, huvudklassen 10K eller kanske Lejonruset fylld med spännande hinder.

Eller varför inte ge bort Säffle-Dubbeln. En anmälan till både 10K och Lejonruset 27 maj nästa år.

Läs mer om denna nya utmaning längre ner på den här sidan.

Anmäl den ni vill ge bort julklappen till som vanligt här på Stadsloppets hemsida.

Här nedan kan ni klicka på och spara ner symboliska värdebevis som ni kan skriva ut och ge bort till mottagaren.

Lycka till.

Lejonruset                                                               Säffle Stadslopp                                                     Säffle-Dubbeln

Redan nu kan ni anmäla er till bägge klasserna - till Säffle-Dubbeln som vi kallar denna utmaning. Det är ordinarie kostnad, 600 kronor, men alla som genomför bägge loppen får en särskild medalj och en snygg och funktionell t-shirt med texten ”Jag har gjort Säffle-Dubbeln”.

Så återigen, har ni under åren känt att Lejonruset är lite för kort eller att 10K är lite för enkelt och platt. Då finns nu det optimala upplägget för dig. Kör hårt!
Team Sportia - löparskor till vinnarna i Säffle Stadslopp och Elsa-Löpet.

Freddan Eriksson (It can only get better) - Tights till de fem bästa tjejerna i Lejonruset.

Boys & Girls - American Crew, vax och schampo till de fem bästa killarna i Lejonruset.

Salong Margoths har satt ihop en goodiebag som alla deltagare i Lejonruset får.

ICA Kvantum sponsrar med banan, choklad, energidryck till alla ungdomar och vuxna.

Säffle-Tidningen står för festis, banan och choklad till barnen i ST-löpet.


Föreningen ELSA. Vi har ett stort prisbord där handlare från hela Säffle har ställt upp med priser som lottas ut på deltagarnas startnummer. Vilka dessa är kommer också att presenteras här på sajten och "analogt" under tävlingsdagen.

Vår samarbetspartner Military Fitness sponsrar med 10-kort och startplatser till flera olka tävlingar.

Alla som deltar i årets Säffle Stadslopp och Lejonruset får även medalj eller dogtag.

Som vanligt så kommer det också att kämpas om stora och små pokaler i våra olika klasser. 
Inte minst vandringspokalen i Stadsloppets lagtävling 10K. Den står just nu hos det regerande mästarlaget Askås I&R.

Hur det blir efter 28 maj - ja det återstår att se och om ni inte anmäler er, ja då har ni såklart ingen chans att få ta del av alla härliga priser.
www.safflestadslopp.se


Icopal entreprenad AB, berätta om företaget?
– Det är det ledande takentreprenadföretaget i Sverige. Verksamheten omfattar tätskikt samt brandskyddsentreprenader. Det drivs från nio olika lokalkontor i Sverige med ca 150 anställda. Varav ett i Säffle där vi är tolv personer.

Varför vill du vara med och stötta Säffles stadslopp och Lejonruset?
– Jag tycker det är en bra grej och det är självklart att hjälpa till när det anordnas något i Säffle.
Du är själv träningsvillig. Vad betyder Military Fitness och träning i allmänhet för dig?
– MF har betytt och betyder mycket för mig. Det absolut bästa träningsalernativet för mig som behöver 'en spark i arslet' då och då:) Träning är en livsstil. Man mår så bra av det.

Varför tycker det att alla Säfflebor ska vara med i någon av klasserna i Säffle Stadslopp?
– Jag tycker alla ska vara med dels för att röra på sig samt visa tacksamhet för att det arrangeras.


Lars Andersson från räddningstjänsten, Patrik Hermansson med sonen
Liam 
och Simon Gustafsson planerar hindret i Lejonruset på Tingvallastrand.
 

Vi tog ett snack med Simon inför årets upplaga av Lejonruset och om hans stöttning av Säffle Stadslopp.
 
Hur kommer Bilskroten att förändras det här året?
– I år blir det fler bilar och man ska inte bara ta sig över dem.

Ni deltar ju med ett lag även i år. Hur kommer ni lägga upp loppet?
– Vi hoppas på bra form och kommer gå ut stenhårt med förhoppningar om bra tider.

Vad är det bästa med att vara med och tävla i Stadsloppet och Lejonruset?
– Det är att få tävla med kompisarna på hemmaplan i en rolig lagtävling. Vi får ju inte glömma Afterrun heller!
Vi önskar Simon och hans lagkamrater i Simons Bil & MC lycka till

Stefan Ferger och Ljudmakaren i Säffle har ända sedan starten varit en betydelsefull samarbetspartner till Säffle Stadslopp. 
Proffsigt och med en helhjärtad inställning så har Stefan och hans kollegor alltid levererat ljudupplevelser till arrangemanget som hållit högsta klass. 
Ljudmakaren är självklart med även i år och liksom i fjol så är företaget också hindersponsor i Lejonruset. Equalizer på strömbron är ett högljutt, brutalt och läckert hinder. Vi hörde av oss till Stefan för att få en uppdaterad syn på företagets deltagande i Stadsloppet och vad vi kan förvänta oss av årets Equalizer.Varför vill ni vara en del av Säffle Stadslopp?

- För oss är det viktigt att vi har ett levande föreningsliv och stad. Att stödja en förening som Säffle FF är en självklarhet. Kan du säga något om Equalizer, hur kommer det att se ut i år?

– Hindret har utvecklats, lite tyngre lite halkigare, mer än så vill jag inte berätta.Ljudmakaren har många deltagare med i Lejonruset och andra klasser. Vad betyder träning för dig personligen?

– Det är ett sätt att må bättre både fysiskt och mentalt. Ett andningshål i en stressig vardag. Att sedan träna i grupp är peppande och framför allt socialt. Den träningsform som Military Fitness erbjuder är för kroppen väldigt komplett och rolig.Tack Stefan och Ljudmakaren för allt stöd och lycka till 28 maj.

28 maj så smäller det och vi uppmanar alla att gå in och anmäla sig här på hemsidan eller på Team Sportia.

Just handlar mycket av förarbetet om att knyta upp samarbetspartners och hindersponsorer till Lejonruset Säffle. (Tidigare Säffle Action-Run)

Utan att säga för mycket så kan vi nog utlova fler och mäktigare hinder det här året. Mer information om detta presenteras under de kommande månaderna.

Har du ett företag som vill vara med och bidra och synas under Lejonruset Säffle eller Säffle Stadslopp i stort så hör av dig till oss.

Patrik Otter 072-2462428
Björn Richter 0760 -000 960

Bilden nedan är från hindret Equalizer som Stefan Ferger och Ljudmakaren stod för förra året.
En politiker med rätt inställning

Det är bara att hoppas att hans agerande kan få fler fullmäktigeledamöter att 
våga och vilja vara med.

Vi ställde sex snabba frågor till Markus med anledning av hans framtida äventyr i Action-Run.

1. Du har valt att köra Säffle Actionlopp i år. Varför då?
- En kompis frågade om jag ville hänga på. Ska bli kul att testa!

2. Något du oroar dig över när det gäller banan?
- Ja, det har ryktats om ett elhinder…

3. Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?
- Turer med jämthundarna, vardagsträning hemma på gården. Hänger på Military Fitness när jag har möjlighet och försöker springa ett par gånger i veckan.

4. Hur mkt träning snackar ni i de politiska korridorerna.
- Inte alls mycket! Men ibland så kommer vi in på det. Men det kan helt klart bli mer. Det är viktigt med friskvårdsperspektivet.

5. Det är lite si och så än så länge med anmälningar från dina politiska kollegor. Vi tycker ju att det vore självklart att ställa upp och stötta Säffle Stadslopp. Vad tycker du?
- Ja absolut! Vore trevligt om fler hänger på. Finns ju flera alternativ att välja bland.

6. Vilken är din bästa egenskap som "idrottsman"?
- Envis!

Är du intresserad av detta så är det bara att höra av sig till Patrik Otter (072-2462428) eller Björn Richter (0760 -000 960)

  Vi har glädjande nog redan kunnat knyta upp vår första samarbetspartner för Säffle Actionlopp.
  Det handlar om Stolts El som har tagit på sig att fixa ett av de spektakulära hindren runt banan.
  Man kan ju fundera på vad det blir för utmaning och "spänning? Kanske företagets expertis kan ge någon ledtråd.

Vi tackar på förhand Stolts El och ägaren Mårten Stolt för detta.


Mårten Stolt, vd för Stolts El.