Logga in

X

Nyheter

 

Det är nu tredje året som vi kör Lejonruset i Säffle, första året 2015 gick loppet under namnet Säffle Action-Run. Denna härliga tävling har alltid varit lagom tuff och rolig i en underbar miljö. Deltagarna har fått känna på kanalens vatten, elchocker och en mängd andra spektakulära hinder.

I år kan deltagarna räkna med att vi höjer nivån några snäpp. Alla hindersponsorer från tidigare år är med igen – dessutom fyller vi med på med en handfull helt nya utmaningar.

Vi tog ett snack med ”chefen” för Lejonruset Björn Richter inför årets folkfest.

Hur är känslan inför Lejonruset 2017?

– Det känns jättebra inför årets upplaga! Alla sponsorer från tidigare år har ställt upp även i år, vi har utvecklat befintliga hinder, fått med oss nya hindersponsorer med helt nya hinder samt gjort förbättringar på arrangemanget som helhet för att deltagarnas upplevelser ska bli ännu bättre. Det kommer bli en riktigt rolig tävling, både för deltagarna och för publiken!

Är det viktigt att hela tiden utveckla arrangemanget?

–Absolut, man får aldrig känna sig nöjd utan ska hela tiden sträva efter att bli bättre. Vi har tagit till oss feedback från förra året och tillsammans med kunskap från egna tävlingar samt andra aktörers arrangemang utvecklar vi helt klart årets Lejonrus i Säffle!

Hur står sig banan i Säffle jämfört med liknande tävlingar på andra orter?

– Lejonruset är en riktigt rolig tävling som jag skulle vilja se som en instegstävling till de mer utpräglade OCR-loppen (Obstacle Course Race. Det är en tävling där man verkligen ska ha, och kommer att ha, roligt! Hindren kan absolut vara utmanande men inga hinder är så tekniskt svåra att den "vanlige" deltagaren inte klarar av dom.

Vad betyder ett sådant här arrangemang för Säffle?

– Vi strävar verkligen att få till en lokal prägel på hela arrangemanget. Vi vill visa upp Säffle, dess företagare och föreningar. Med den bansträckning vi har hoppas vi också kunna lyfta fram Säffles vackra stadskärna och landmärken för de deltagare som kommer utifrån.

Har ni ännu inte anmält er till Lejonruset se då till att göra det omgående. Klicka här.

Banskiss och årets hinder
Nedan hittar ni en karta på banan med alla hinder ni kommer att få kämpa med 27 maj. Vi bjuder även på en mer grundlig genomgång av alla våra sponsrade och mer spektakulära hinder.

EQUALIZER. LJUDMAKAREN.
Arrangemangets fantastiska ljudleverantör, Ljudmakaren i Säffle, är leverantör av ett annat av de allra läckraste hindren längs banan. Equalizer på bron är hårt, metalliskt och krävande. Klättring, krypning under nät och riktigt tung rockmusik som ger en grym inramning strax innan målgång.

RUTSCH-BANAN. BOYS & GIRLS.

Som vanligt blir det klättring och utförsåkning på halkigt underlag under årets Lejonrus. Detta hinder, sponsrat av Boys & Girls, stöter ni på i Kanalparken.

VALLGRAVEN. SÄFFLE-ÅMÅL DYKARKLUBB.
Lejonrusets paradhinder nummer 1. Att kasta sig ner i kanalens kalla vatten kräver definitivt sin man och kvinna. Räkna med folkfest och mängder av vackra dyk och hopp ifrån kanten. Varför inte ta med er nummerskyltar och betygsätta alla härliga ”simhopp”. I år har kommer det även vid detta hinder att finnas speaker och skön musik som lite extra inspiration.

HIGH VOLTAGE. STOLTS EL.

Efter kylan och chocken i Vallgraven kan det vara skönt med lite energi och detta bjuds deltagarna definitivt på vid High Voltage i Solparken. Stolts El kommer där som vanligt att rigga upp ett kryphinder där det verkligen gäller att ligga lågt.

BURNOUT. GUMMICENTRALEN. JP ENTREPRENAD
På Stortorget möts deltagarna av härlig rockmusik, massor med publik och så förstås Burnout. Gummicentralen och JP Entreprenad fixar en krävande container fylld med härliga bildäck. Håll till godo.

LOG-WALK. SÄFFLEBÅTAR. (NYHET)
Vid Säfflebåtar på Tingsgatan ska deltagarna i år att få göra ett kort och härligt stopp. Vi kommer att bygga upp en liten rundbana som ska krigas ner bärande på stockar. Det kommer att vara jobbigt och tungt - räkna med det.


CARRY-ON. VÄRMLANT. (NYHET)

Ytterligare ett bärhinder har lagts till precis efter Vallgraven vid Stenmagasinet. Det är Värmlant som kommer att hjälpa oss (och er) med en ny utmaning för i år. Det handlar om säckar fyllda med hönsfoder som ska lyftas upp och förflyttas. Inga konstigheter.

GET DOWN. ICOPAL ENTREPRENAD.
På Tingvallastrand kommer ni vid två platser att få tar er an Get Down. Att klättra upp i en container fylld med sand kanske inte låter särskilt krävande. Tänk om i så fall. Ni kommer att vara rejält trötta vid det här laget. Bit ihop och kör hårt.

BILSKROTEN. SIMONS MC & BIL - RÄDDNINGSTJÄNSTEN.
Bilskroten har kommit att bli ett favorithinder, inte minst för publiken, som från Strömbron får se slitna deltagare klättra över skrotbilar. Samtidigt som bilarna ska ”forceras” står personal från Säffle Räddningstjänst och laddar på med sina vattenkanoner. Spektakulärt, blött och härligt.

CONCRETE. SÄFFLE PARKOURFÖRENING (NYHET)
Säffle Parkourförening finns med som ny hindersponsor i år. Deras hinder utmanar deltagarna i vertikal riktning. Det handlar om en vägg, om cement och om att klättra. Exakt placering av detta hinder är ännu inte helt bestämt.

TRÄSKET.
Många har upplevt att Träsket har varit ett av de jobbigaste och mest kämpiga hindren på banan. Det gäller att inte tveka utan bara ge sig ut i älven och ta sig an leran, vassen och det krävande underlaget.

Som alltid har det varit en fröjd att be om hjälp av Säffles handlare och företag när det gäller utlottningspriser till Säffle Stadslopp. Prisbordet, som alla deltagare har chans på, kommer att vara lika stort eller större än någonsin.

Utlottningspriserna kommer att dras på era startnummer och det finns mängder med fina priser till både barn, ungdoamr och vuxna.

Priserna som delas ut för deltagarnas prestationer är även dom riktigt bra detta år, finnare än någonsin faktiskt.

Segrarna i 10K och Elsa-Löpet vinner löparskor på Team Sportia och som vanligt tävlas det om den anrika vandringspokalen i lagtävlingen.

I Lejonruset blir det för första gången prispengar till snabbaste herr och dam. Nytt för i år är att det även i denna klass kommer finnas en vandringspokal till bästa lag. Riktigt kul och något att verkligen kämpa för tillsammans med lagkamraterna.

Som vanligt delas det också ut medaljer till samtliga deltagare, oavsett klass och ålder.

Kom igen nu - har ni inte anmält er så se till att göra det.

27 maj så smäller det - det känner ni till. Då arrangeras Säffle Stadslopp med en mängd olika klasser som passar och attraherar alla, oavsett form. Inför denna folkfest erbjuder vi också alla möjligheter för dig att få in lite rörelse i ditt liv. Helt kostnadsfritt och utan förpliktelser. Nytt för i år är onsdags-träningar då det är fokus på rörelse och stärkande promenader.

Ända sedan starten för Säffle Stadslopp har det funnits möjlighet för Säffleborna och andra att komma igång och komma iform tillsammans med oss.

Måndagar 18.30 har blivit ett snudd på heligt klockslag för många löpare i Säffle. Löpargruppen Säffle Cityrunners har växt fram ur Stadsloppets löparkvällar och än idag tränar ett helt gäng hurtiga tjejer och killar på måndagkvällar.

För några år sedan kompletterades måndagspasset med ett lugnt och behagligt långpass på lördagar för alla som villa sparka igång helgen på bästa sätt. Även denna grupp lever i högsta grad och det är fritt fram att dyka upp om lusten faller på.

Nu har vi också lagt till onsdagar i motions-kalendern inför årets upplaga av Säffle Stadslopp. På onsdagar är det inte fokus på att springa fort och träna hårt. Utan då handlar det om att träffas, att promenera tillsammans och få upp lite lagom puls. Att komma igång och röra på sig helt enkelt.

Nedan hittar ni all information om våra olika grupper. Ni är varmt välkomna att hänga på och kom ihåg att det är mycket roliga att träna tillsammans med andra.

Kom igång med Säffle Stadslopp
Onsdagar 18.30, Medborgarhuset.

I denna nybörjargrupp är det "bara" fokus på rörelse, lätt motion med korta sträckor av jogg för dig som önskar det. Vill du enbart promenera i vårt vackra Säffle så går det självklart lika bra.

Kom i form med Säffle Stadslopp
Måndagar 18.30, Medborgarhuset

Löpträning i tre olika grupper och nivåer. Fokus på tempo, kvalitet, intervallträning. Passar dig som vill utveckla din löpträning och kondition.

Långpass med Säffle Stadslopp
Lördagar 07.30, Comfort Hotell

Lugn löpning och lite längre distans (omkring 14 kilometer). En riktigt härlig start på helgen och ett utmärkt komplement till din övriga träning för att bygga kondition, uthållighet och mental styrka.


Vi har tagit ett beslut att ändra det tidsmässiga schemat för de olika klasserna i Säffle Stadslopp 2017.Vår förhoppning och tro är att detta ska ge en tajtare och mer publikanpassad helhet för arrangemanget.

Programmet för Säffle Stadslopp 2017

Klasser

Lilla Stadsloppet - ST-Löpet, ca. 1,5 kilometer (2006-2012).
- Starttid 10.30.

Säffle Stadslopp
, 10 kilometer.
Möjlighet till lagtävling med 5 deltagare i varje lag.
- Starttid 11.00.

Walking-klass, 5 kilometer.
- Starttid 11.00

Ungdomstävling - Elsa-Löpet
, 5 kilometer (2001-2005).
- Starttid 11.00.

Lejonruset Säffle, 5 kilometer. Samma bansträckning men fylld med utmanande och spektakulära hinder.
Möjlighet till lagtävling med 5 deltagare i varje lag. Längsta tid i laget blir slutresultat.
Åldersgräns 15 år. (Yngre deltagare tillåts i sällskap av vuxen "medtävlare". God simkunnighet nödvändig.
- Startid 13.00. (Intervallstart i olika grupper för att undvika "proppar" vid hindren.)

Säffle-Dubbeln
Två tävlingar i en. Först Säffle Stadslopp 10 km följt av Lejonruset 5 km.
- Starttid 11.00 och 13.00.


Du hittar all information via länken nedan
Klicka här

Det är nu drygt två månader kvar till 27 maj och vårens stora motions-fest i Säffle. Säffle Stadslopp och Lejonruset hålls som vanligt sista lördagen i maj och det här året utlovar arrangörerna ett bättre, större och festligare arrangemang än någonsin tidigare.
– Vi siktar på både deltagarrekord och publikrekord, säger tävlingsledaren Patrik Otter.

Det är sjätte året som Säffle Stadslopp kommer att förgylla kalendern sista lördagen i maj. Säffle Fotbollsförening var initiativtagare från första början och under årens lopp har föreningen och arrangemanget lockat åtskilliga tusen ”löpare” till någon av alla de olika klasserna. Patrik Otter är huvudansvarig för Säffle Stadslopp och han tror och hoppas på ett rekordår på alla tänkbara sätt.

 – Vi har en hel del nyheter på gång även om alla kommer känna igen sig. Efter de här åren har vi hittat ett koncept som fungerar väl och det ska vi jobba vidare ifrån, säger Patrik Otter.

Den mest grundläggande förändringen är att själva programmet och ordningen på de olika klasserna kommer att kastas om. Barnloppet, ST-löpet, inleder som vanligt men därefter kommer ”huvudklassen”
10 km att genomföras tillsammans med walkingklass och ungdomsklassen.

Som avslutning genomförs sedan Lejonruset, den 5 kilometer långa hinderbanan. En riktigt publikfavorit under de två tidigare år som klassen funnits med på programmet.

 Björn Richter från medarrangören Military Fitness är tävlingsledare för Lejonruset och han ser denna tidsmässiga ändring som positiv för helheten.

– Ja, det tror jag. Det här känns som ett bra sätt att göra hela dagen mer publikvänlig med stadslopet först och prisutdelning i de tidigare klasserna innan Lejonruset kör igång vid 13.00, säger han.

 Lejonruset som klass kommer att bli mer intensiv och spektakulär än någonsin, utlovar Björn Richter.

– Vi kommer att se över och utveckla alla befintliga hinder och några nya kommer säkerligen att tillkomma. Sedan ska den här klassen fortsätta vara en publikvänlig, actionfylld och precis lagom utmanande klass.

Ända sedan starten har målsättningen varit att deltagarantalet ska nå upp till och över 1000 personer. Detta år är känslan att ambitionen verkligen har goda möjligheter att uppnås.

– Jag känner att Lejonruset kommer att locka fler deltagare i år. Vi kommer att marknadsföra loppet rejält i våra egna kanaler och vi hoppas såklart kunna locka många utifrån till Säffle den här dagen, säger Björn Richter.

En annan positiv faktor är Säffle kommuns starka engagemang som samarbetspartner. 2017 kommer kommunen att sponsra deltagandet för samtliga kommunanställda oavsett klass.

– Det är självklart glädjande att kommunen ser värdet i Säffle Stadslopp som arrangemang och att man i år sponsrar anmälningsavgiften för alla kommunanställda som vill vara med. Det skulle ju kännas fantastiskt bra om vi nådde upp till 1000 och möjligheterna är bättre än någonsin, säger Patrik Otter.

Bilden: Patrik Otter, Björn Richter och Jörgen Nordmarker, ordförande i Säffle Fotbollsförening.

Nu börjar vi ladda för 27 maj 2017. Säffle Stadslopp och Lejonruset 2017 är snart här igen. Anmälningen har nu öppnat och vi siktar självklart på nytt deltagarrekord, ett ännu bättre arrangemang och en utveckling och våra olika klasser. Och om du inte vet vad du ska köpa i julklapp till nära och kära - sluta leta nu ...Enligt handeln så är årets juklapp VR-glasögon. Trams säger vi. Varför nöja sig med Virtual reality när en anmälan till någon av klasserna i Säffle Stadslopp är en fantastisk och högst verklig upplevelse. Så tveka inte - ge bort en anmälan till Säffle Stadslopp i julklapp.

Vi har flera bra klasser som garanterat passar alla. Walkingklass 5 km, huvudklassen 10K eller kanske Lejonruset fylld med spännande hinder.

Eller varför inte ge bort Säffle-Dubbeln. En anmälan till både 10K och Lejonruset 27 maj nästa år.

Läs mer om denna nya utmaning längre ner på den här sidan.

Anmäl den ni vill ge bort julklappen till som vanligt här på Stadsloppets hemsida.

Här nedan kan ni klicka på och spara ner symboliska värdebevis som ni kan skriva ut och ge bort till mottagaren.

Lycka till.

Lejonruset                                                               Säffle Stadslopp                                                     Säffle-Dubbeln

Redan när Lejonruset blev en del av Säffle Stadslopp för tre år sedan så var det ett antal löpare som genomförde både 10K och Lejonruset (då under namnet Säffle Action Run). 2018 så vill vi uppmuntra till att betydligt fler ”tuffingar” ger sig till känna.

Redan nu kan ni anmäla er till bägge klasserna - till Säffle-Dubbeln som vi kallar denna utmaning. Det är ordinarie kostnad, 600 kronor, men alla som genomför bägge loppen får en särskild medalj och en snygg och funktionell t-shirt med texten ”Jag har gjort Säffle-Dubbeln”.

Så återigen, har ni under åren känt att Lejonruset är lite för kort eller att 10K är lite för enkelt och platt. Då finns nu det optimala upplägget för dig. Kör hårt!


Deltagare i Säffle Stadslopp och Lejonruset kan räkna med bättre prisbord än någonsin och det är inte bara vinnarna som kommer att kamma hem fina priser.Tillsammans med våra sponsorer så ger vi alla chansen att få med sig något fint hem.Team Sportia - löparskor till vinnarna i Säffle Stadslopp och Elsa-Löpet.

Freddan Eriksson (It can only get better) - Tights till de fem bästa tjejerna i Lejonruset.

Boys & Girls - American Crew, vax och schampo till de fem bästa killarna i Lejonruset.

Salong Margoths har satt ihop en goodiebag som alla deltagare i Lejonruset får.

ICA Kvantum sponsrar med banan, choklad, energidryck till alla ungdomar och vuxna.

Säffle-Tidningen står för festis, banan och choklad till barnen i ST-löpet.


Föreningen ELSA. Vi har ett stort prisbord där handlare från hela Säffle har ställt upp med priser som lottas ut på deltagarnas startnummer. Vilka dessa är kommer också att presenteras här på sajten och "analogt" under tävlingsdagen.

Vår samarbetspartner Military Fitness sponsrar med 10-kort och startplatser till flera olka tävlingar.

Alla som deltar i årets Säffle Stadslopp och Lejonruset får även medalj eller dogtag.

Som vanligt så kommer det också att kämpas om stora och små pokaler i våra olika klasser. 
Inte minst vandringspokalen i Stadsloppets lagtävling 10K. Den står just nu hos det regerande mästarlaget Askås I&R.

Hur det blir efter 28 maj - ja det återstår att se och om ni inte anmäler er, ja då har ni såklart ingen chans att få ta del av alla härliga priser.
www.safflestadslopp.se

Patrik Hermansson och Icopal Entreprenad AB är den senaste hindersponsorn i Lejonruset.Vi fick en trevlig pratstund med Patrik som själv är en flitig motionär och träningsvillig Säfflebo.Icopal entreprenad AB, berätta om företaget?
– Det är det ledande takentreprenadföretaget i Sverige. Verksamheten omfattar tätskikt samt brandskyddsentreprenader. Det drivs från nio olika lokalkontor i Sverige med ca 150 anställda. Varav ett i Säffle där vi är tolv personer.

Varför vill du vara med och stötta Säffles stadslopp och Lejonruset?
– Jag tycker det är en bra grej och det är självklart att hjälpa till när det anordnas något i Säffle.
Du är själv träningsvillig. Vad betyder Military Fitness och träning i allmänhet för dig?
– MF har betytt och betyder mycket för mig. Det absolut bästa träningsalernativet för mig som behöver 'en spark i arslet' då och då:) Träning är en livsstil. Man mår så bra av det.

Varför tycker det att alla Säfflebor ska vara med i någon av klasserna i Säffle Stadslopp?
– Jag tycker alla ska vara med dels för att röra på sig samt visa tacksamhet för att det arrangeras.


Lars Andersson från räddningstjänsten, Patrik Hermansson med sonen
Liam 
och Simon Gustafsson planerar hindret i Lejonruset på Tingvallastrand.

Simon Gustafsson på Simons Bil & MC är återigen med och sponsrar Lejonruset.Bilskroten som byggdes upp på Tingvallastrand förra året kommer att bli ännu större i år.Dessutom planerar Simon för ytterligare ett hinder under årets tävling.

 

Vi tog ett snack med Simon inför årets upplaga av Lejonruset och om hans stöttning av Säffle Stadslopp.
 
Hur kommer Bilskroten att förändras det här året?
– I år blir det fler bilar och man ska inte bara ta sig över dem.

Ni deltar ju med ett lag även i år. Hur kommer ni lägga upp loppet?
– Vi hoppas på bra form och kommer gå ut stenhårt med förhoppningar om bra tider.

Vad är det bästa med att vara med och tävla i Stadsloppet och Lejonruset?
– Det är att få tävla med kompisarna på hemmaplan i en rolig lagtävling. Vi får ju inte glömma Afterrun heller!
Vi önskar Simon och hans lagkamrater i Simons Bil & MC lycka till

Ljudmakaren i Säffle presenterar Equalizer


.

Stefan Ferger och Ljudmakaren i Säffle har ända sedan starten varit en betydelsefull samarbetspartner till Säffle Stadslopp. 
Proffsigt och med en helhjärtad inställning så har Stefan och hans kollegor alltid levererat ljudupplevelser till arrangemanget som hållit högsta klass. 
Ljudmakaren är självklart med även i år och liksom i fjol så är företaget också hindersponsor i Lejonruset. Equalizer på strömbron är ett högljutt, brutalt och läckert hinder. Vi hörde av oss till Stefan för att få en uppdaterad syn på företagets deltagande i Stadsloppet och vad vi kan förvänta oss av årets Equalizer.Varför vill ni vara en del av Säffle Stadslopp?

- För oss är det viktigt att vi har ett levande föreningsliv och stad. Att stödja en förening som Säffle FF är en självklarhet. Kan du säga något om Equalizer, hur kommer det att se ut i år?

– Hindret har utvecklats, lite tyngre lite halkigare, mer än så vill jag inte berätta.Ljudmakaren har många deltagare med i Lejonruset och andra klasser. Vad betyder träning för dig personligen?

– Det är ett sätt att må bättre både fysiskt och mentalt. Ett andningshål i en stressig vardag. Att sedan träna i grupp är peppande och framför allt socialt. Den träningsform som Military Fitness erbjuder är för kroppen väldigt komplett och rolig.Tack Stefan och Ljudmakaren för allt stöd och lycka till 28 maj.

Säffle Stadslopp och Lejonruset Säffle är nu bara 2,5 månader bort.

28 maj så smäller det och vi uppmanar alla att gå in och anmäla sig här på hemsidan eller på Team Sportia.

Just handlar mycket av förarbetet om att knyta upp samarbetspartners och hindersponsorer till Lejonruset Säffle. (Tidigare Säffle Action-Run)

Utan att säga för mycket så kan vi nog utlova fler och mäktigare hinder det här året. Mer information om detta presenteras under de kommande månaderna.

Har du ett företag som vill vara med och bidra och synas under Lejonruset Säffle eller Säffle Stadslopp i stort så hör av dig till oss.

Patrik Otter 072-2462428
Björn Richter 0760 -000 960

Bilden nedan är från hindret Equalizer som Stefan Ferger och Ljudmakaren stod för förra året.Markus Bäckström är en stark profil i det politiska livet i Säffle. Därför är det extra kul att han statuerar gott exempel. Markus kommer att delta i Säffle Actionlopp 30 maj.


En politiker med rätt inställning

Det är bara att hoppas att hans agerande kan få fler fullmäktigeledamöter att 
våga och vilja vara med.

Vi ställde sex snabba frågor till Markus med anledning av hans framtida äventyr i Action-Run.

1. Du har valt att köra Säffle Actionlopp i år. Varför då?
- En kompis frågade om jag ville hänga på. Ska bli kul att testa!

2. Något du oroar dig över när det gäller banan?
- Ja, det har ryktats om ett elhinder…

3. Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?
- Turer med jämthundarna, vardagsträning hemma på gården. Hänger på Military Fitness när jag har möjlighet och försöker springa ett par gånger i veckan.

4. Hur mkt träning snackar ni i de politiska korridorerna.
- Inte alls mycket! Men ibland så kommer vi in på det. Men det kan helt klart bli mer. Det är viktigt med friskvårdsperspektivet.

5. Det är lite si och så än så länge med anmälningar från dina politiska kollegor. Vi tycker ju att det vore självklart att ställa upp och stötta Säffle Stadslopp. Vad tycker du?
- Ja absolut! Vore trevligt om fler hänger på. Finns ju flera alternativ att välja bland.

6. Vilken är din bästa egenskap som "idrottsman"?
- Envis!

Vill du vara med och stötta Säffle Stadslopp så finns det i år ett helt nytt sätt för dig att göra det.Vår nya klass Säffle Actionlopp erbjuder möjlighet att få ta hand om ett helt "eget" hinder.

Är du intresserad av detta så är det bara att höra av sig till Patrik Otter (072-2462428) eller Björn Richter (0760 -000 960)

  Vi har glädjande nog redan kunnat knyta upp vår första samarbetspartner för Säffle Actionlopp.
  Det handlar om Stolts El som har tagit på sig att fixa ett av de spektakulära hindren runt banan.
  Man kan ju fundera på vad det blir för utmaning och "spänning? Kanske företagets expertis kan ge någon ledtråd.

Vi tackar på förhand Stolts El och ägaren Mårten Stolt för detta.


Mårten Stolt, vd för Stolts El.